সার্চ ইন্জিন আপটিমাইজ ওডেস্ক টেস্ট এনসার ২০১৫

0
376
সার্চ ইন্জিন আপটিমাইজ ওডেস্ক টেস্ট এনসার ২০১৫

প্রযুক্তি পাগল

I am a web design and wordpress developer.. I also like to write blogging...
সার্চ ইন্জিন আপটিমাইজ ওডেস্ক টেস্ট এনসার ২০১৫

বন্ধুরা, আশা করি সবাই ভালো আছেন.. আমিও ভাল আছি.. । এটি আমার প্রথম টিউন। এই টিউনে আপনাদের উপহার দিচ্ছি “সার্চ ইন্জিন আপটিমাইজ ওডেস্ক টেস্ট এনসার ২০১৫” । এখানে সবগুলো উত্তর সঠিক আছে..। যারা SEO নিয়ে কাজ করেন oDesk এ Account আছে কিন্তু Test দিতে পারছেন না? তাদের জন্য এই টিউনটি আশা করি কাজে লাগবে।

 

1. Which of the following can be termed as a good keyword selection and placement strategies?

Ans: a. targeting synonyms of the main keyword
        d. Optimizing five or more keywords per page

2. What will happen if you type the words Certification-Networking in the Google search box?

Ans: Google will find all the web pages in which the words certification and networkingappear together

3. Google display up to _______ characters of a webpages Title Tag.

Ans: 66

4. Which is the function of indexer part of the Google search Engine?

Ans: It helps to retrieve web pages from the world wide wed

5. Which of the following statements about google techinical and quality guidlines is true?

Ans: Avoid using robot.txt to prevent crawling of search results pages or other auto- generated pages, even if they don’t add much value for users coming from the search engines.

6. What is the most likely time period required for getting a Google page rank?

Ans: More Than 3 months.

7. Which of the following is an ethical SEO Technique?

Ans: Non of the above.

8. What is Anchor Text?

Ans: it is the visible text that is hyper linked to another page

9. Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells a links, what actions does Google recommend to avoid being penalized?

Ans: Paid links should be disclosed through index-nofollow attribute in the hyperlink

10. what is the name of the search engine technology due to which a query for the word‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting oract?

Ans: RSD (real time synonym detection)

11. If you search for the term “iq test” in the word tracker keyword suggestion tool, will it return the number of independent searches for the term “iq” Yes or no?

Ans: no

12. Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages?

Ans: clustering

13. If a websites search engine saturation with respect to a particular search engine is 20%. What does it mean?

Ans: only 20% of the pages of the website will be indexed by the search engine

14. Implementing a 301 permanent Redirects on the old pages to redirect to the new pages is a good idea from the SEO perspective. True or False?

Ans: True

15. Which black hat SEO Technique is characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine boot and “feeding” it with a different HTML actually served to users?

Ans: Cloaking

16. Are Rss/Atom feeds returned in Google search results?

Ans: No

17. All major search engines are case sensitive.

Ans: False

18. Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?

Ans: Offering a different set of web pages to the search engines.

19. Which of the following statements is correct with regard to the description Meta tag?

Ans: Google uses the Meta description to generate the search engine results pages.

20. Which of the following statements about the search engine optimization techniques are correct?

Ans: Websites with deep linking are looked at the favorably by search engines.

21. Which of the following factors have an impact on the Google page rank?

Ans: the subject matter of the site providing the inbound link to a page of a web site

22. If you enter “help site: http://www.arsbd.blogspot.com/” in the Google search box, what will Google search for?

Ans: It will find pages about help with-in http://arsbd.blogspot.com/.

23. Which of the following website design guidelines have been recommended by Google?

Ans: Every page should be reachable from at least one static text link.

24. Which of the following statements regarding website content are correct?

Ans: If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version.

25. Which of the following statements about the RSS are correct?

Ans: It is a form of XML
26. What is the main reason for the effectiveness of optimizing a WebPages towards a long tail keyword search?

Ans: there are fewer websites that have targeted such keywords.

27. How are the site maps important for the search engine optimization process?

Ans: Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website.

28. Which of the following actions could get you banned by Google?

Ans: None of the above.

29. Do search engines such as Google detect in natural linking patterns by checking the Class C ip address of the page where the link to the websites originates? Yes or no?

Ans: yes

30. What is the term for optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?

Ans: Silver hat techniques.

 আরে oDesk Test এর উত্তর জানতে আমার সাইটে Visit করুন।
 
 
 
 
 

একটি উত্তর ত্যাগ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − ten =